Menülük Nereden Satın Alınır?

menülük

Menülük

Yazımıza başlamadan önce menü nedir? neden bir menüye ihtiyaç duyululur?
kısaca bahsedelim.Rastgele bir öğün için, bir gıda meşrubat şirketine gittiğimizde, bize “Hoşgeldiniz” kelimesinden sonra hemen menü verilir. Menü mü, yoksa mönü mü olduğu da herkes tarafından bilinmeyen. Fransızca ve İngilizce’de “mönü” olarak kullanılan menü, mönü olarak kullanıldığında daha doğru olur. Ancak sektör genelinde hem menü, hem de mönü sözcüğü kullanılmaktadır.

Peki, menü nedir? Menü Nasıl Sergilenir?

Eskiden çok az anlam ifade eden Latince "minitus" kelimesinden türetilmiştir. Peki, menü tanım açısından ne anlama geliyor? Bir yemek çerçevesinde belli bir düzen içinde servis edilen ve belli bir ahengi içinde barındıran yemek grubuna menü denir. Ancak menü sandığımız kadar sıradan değil, üzerinde yemeğin adının yazılı olduğu sıradan bir kağıt parçası. Menü, restorana ve misafirlerine çok şey katıyor. Bununla birlikte birçok kolaylığı da içinde barındırmaktadır.

Menü planlamanın önemi ve avantajları

Menü, işlevinde ve anlamında belirli bir uyum sağlar, bu da restoran ve misafirleri için gerekli rahatlığı sağlamaya yardımcı olur. Menü planlama, restoranın üretilecek ürünleri belirlemesi, üretimde hangi araç ve gereçlerin kullanılacağı, ürünlerin kalitesi ve miktarı gibi değerleri ortaya çıkarır.

Satın alınacak gıdanın belirlenmesini sağlar. Besinlerin besin seviyelerine göre sınıflandırılmasına yardımcı olur. Diyet yapan konuklar, kalorilere göre yiyecekleri seçebilirler. Kaç kişinin çalışması gerektiğini belirleyin. Hizmet sırasında gereksinimleri ortaya çıkarır. Maliyet kontrolünü sağlar. Üretim sürecindeki gereksinimlerin belirlenmesine yardımcı olur. Yiyecek içecek işletme tesislerinin planlanmasında ve tesis gereksinimlerinin belirlenmesinde yardımcı olur. Hizmet öncesi gereksinimleri belirleyin. Yukarıdaki sorumlulukları ve avantajları içeren menü artık tüm firmalar için çok değerli bir menü haline gelmiştir. Çünkü üretim öncesinden üretime; hizmet öncesinden hizmete kadar birçok standardı bünyesinde barındırmaktadır.

Peki, menü planlama nedir?


Etkin menü planlaması ile firma gereksinimlerinin belirlenmesi, hangi besinlerin kullanılacağı, hangi besinlerin üretileceği, servis gereksinimlerinin neler olacağı, servisin nasıl yapılacağı ve menüdeki yemeklerin nasıl pazarlanacağının belirlenmesini sağlayabilirsiniz. Peki, bir menü tasarlarken nelere dikkat etmelisiniz?  Menü planlarken dikkat edilmesi gerekenler Menüyü planlarken etkili planlama için bazı değerlere dikkat etmek gerekir. Bu değerler aşağıdaki gibidir:
  • Besinlerin besin seviyesi
  • Misafir tercihleri ​​ve alışkanlıkları
  • Müşteri İhtiyaçlari
  • Fiyat
  • Personel becerileri
  • İşletme bütçesi
  • Mevsimsel koşullar
  • Pazar özellikleri
  • iş hedefi
  • Nasıl üretileceği
  • Servis hizmetinin nasıl yapılacağı
Etkili bir menü planlarken yukarıdaki değerlere kesinlikle uyulmalıdır.

Peki, menü hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir?

Menü planlamasında menünün hangi yiyecekleri içereceği, kaç kişinin işe alınacağı, hangi üretim yöntemlerinin kullanılacağı ve buna benzer değerler oldukça önemlidir. Ancak menü planlama sürecinden önce ve sonra şu bilgiler asla unutulmamalıdır:
  • Ucuz bir menü, mutlaka kalitesiz veya tatsız yemek anlamına gelmez.
  • Menü planlanırken şirketin ve çevresinin özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Diğer menülerle karşılaştırılmalı ve aralarındaki farklar kontrol edilmelidir.
  • Mevsimsel koşullar, menünün planlanmasını doğrudan etkiler.
  • Yemekler öncelik sırasına göre sıralanmalıdır.
  • Menüdeki tüm yiyecek ve içecekler sağlık kurallarına uygun olmalıdır.

Menü çeşitleri nelerdir?

Menü, sunuma, fiyata, yemeklere ve özel nedenlere göre değişir. Bu nedenle türlerine göre menü planlaması da yapılmaktadır.

Peki menü çeşitleri nelerdir?

  • Fiyat menüsü A la Carte (A la Carte) menü (A la Carte menü siparişi verilebilir.)
  • Table d'Hote (Tabldot) menüsü (Önceden hazırlanmış yemeklerden ve belirli miktarda yemekten oluşan bir menüdür.)
  • Sabit menü (Ekran menüsünden tek farkı menüde içeceklerin de bulunmasıdır.)
  • Carte du Jour (Günlük) menüsü (Günlük menülerdir.)
  • Kahvaltı (kahvaltı) menüsü (basit kahvaltı, ekstra kahvaltı, Hollanda kahvaltısı, Danimarka kahvaltısı, Türk kahvaltısı, Amerikan kahvaltısı, alakart kahvaltı ve açık büfe kahvaltı menüsü)
  • Öğle yemeği menüsü
  • Akşam yemeği menüsü

Peki Menülerinizi Nasıl Sergileyeceksiniz?

VKF Renzel Menülük ürünleri sayesinde menülerinizi restoranınızdaki masalarınızda sergileyebileceksiniz. Bir restoran işletmesinin en önemli ihtiyaçlarından biri olan menülüklerin,
sağlam olması, dayanıklı olması ve kullanışlı olması bir üründe aranılan kriterlerin başında gelmelidir. Vkf Renzel menülük ürünleri sizlere kaliteyi ve sağlamlığı vadediyor. 

Vkf Renzel menülük ürünlerini satın alarak sizlerde kaliteli menülüklere sahip olabilirsiniz.

Menülük çeşitleri için Tıklayınız


 
Menüyü kapat

Ürünleri göster

Dikkat!

Mevcut tarayıcınız desteklenmiyor. Üzgünüz ...

VKF Renzel Türkiye
Yukarıya